sharetrader
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 51
  1. #16
    Guru
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wellington, New Zealand
    Posts
    3,307

    Default

    Quote Originally Posted by peat View Post
    is it correct that ANZ charge custody fees on all shares purchased through them? I know they do that for US shares. But surely not for NZ and Australian shares.
    No they do not charge custody fees for NZ and Australian Equities. Well not that I am aware of. If you wanted to hold you shares in an entity called "ANZ custodial services" or something like that they probably would. But if you have a CSN, SRN or are Chess sponsored there are no fees apart from brokerage on the buy and sell.

  2. #17
    Legend shasta's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Wellington
    Posts
    6,720

    Default

    Not for ASX shares, i dont trade/invest on the NZX anymore so not sure
    Disc holding - GOR, IGO, ILU, LYC, SES

  3. #18
    Guru peat's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Whanganui, New Zealand.
    Posts
    4,628

    Default

    thanks for the responses, blackcap and shasta

  4. #19
    Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    98

    Default

    Quote Originally Posted by peat View Post
    is it correct that ANZ charge custody fees on all shares purchased through them? I know they do that for US shares. But surely not for NZ and Australian shares.
    No monthly custody fees for nz and au shares.

  5. #20
    Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    86

    Default

    My ASX order tonight couldn't go through as apparently I no longer have a CHESS account- presumably will need to wait until after the long weekend to use the new firm? Pretty sure I sent those forms back a few weeks ago... Anyone else having the same message come up when trying to place order on the ASX?

  6. #21
    Guru
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wellington, New Zealand
    Posts
    3,307

    Default

    Quote Originally Posted by Elles View Post
    My ASX order tonight couldn't go through as apparently I no longer have a CHESS account- presumably will need to wait until after the long weekend to use the new firm? Pretty sure I sent those forms back a few weeks ago... Anyone else having the same message come up when trying to place order on the ASX?
    Did you perchance not agree to the new firm taking over the CHESS. This is a separate incident to FNZC taking over ANZ securities. Probably happened a month earlier. Might pay to give them a call...

  7. #22
    Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    86

    Default

    Quote Originally Posted by blackcap View Post
    Did you perchance not agree to the new firm taking over the CHESS. This is a separate incident to FNZC taking over ANZ securities. Probably happened a month earlier. Might pay to give them a call...
    Thanks for your reply. Hmm, I thought I did the CHESS paperwork too but maybe I'm getting confused with the FNZC forms. So still working for everyone else? I get the message come up when I click buy so happens before I can put in the order details in. Yes, will give them a call if it's still not working on Tuesday.

  8. #23
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Napier
    Posts
    132

    Default

    Anyone else having problems with ANZ Securities ?

    I am not able to see trading data & no updates after midday as shown below


  9. #24
    Guru
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Auckland, , New Zealand.
    Posts
    2,623

    Default

    Read the Synlait thread.

  10. #25
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Napier
    Posts
    132

    Default

    Quote Originally Posted by 777 View Post
    Read the Synlait thread.
    Thanks 777

  11. #26
    FEAR n GREED JBmurc's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Otago
    Posts
    6,983

    Default

    Really likely the new ANZ share investing website (well when it's working hearing a few having issues)
    People don't have ideas, ideas have people

  12. #27
    Guru
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Auckland, , New Zealand.
    Posts
    2,623

    Default

    So email arrives today explaining change over to Direct Broking. To use your trading account you now have to call an 0800 number to get a new password, which you can then change to something you want. However the 0800 number says to ring back in business hours. Chaos on Monday morning as everyone wants to get the password before trading opens.

    Why was this not done during the last week?

    Not a good start.

  13. #28
    Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hawkes Bay
    Posts
    142

    Default

    Curious I am in a limited data area. Have you tried going to the new site and signing in to see if it works. I did but may be getting non updated site which says Direct broking shares coming. Agree if we cant sign on until new password issue - potential chaos monday. Now i have limited data after none friday, wanted to check accounts now. Guess have I will have to go thu link and other register.

  14. #29
    Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hawkes Bay
    Posts
    142

    Default

    All good now, apology email sent to everyone from direct broking to say once up and running we can use old passwords.

  15. #30
    Guru
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Auckland, , New Zealand.
    Posts
    2,623

    Default

    Quote Originally Posted by bonne vie View Post
    All good now, apology email sent to everyone from direct broking to say once up and running we can use old passwords.
    Yes just got it. I couldn't log in to either ANZ Securities or Direct. Not unexpected though while change over taking place.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •